Angst

Als jij bovenstaande tekst leest moet je dan even slikken of zeg je; ja het is zo

Eerlijk: een angst kies je zelf voor, klinkt raar, angst zit in je hoofd.

Vaak maken we letterlijk van een mug en olifant, omdat we er tegen opzien om een bepaalde situatie aan te gaan, voor het eerst iets gaan doen waar je als een berg tegen op ziet. Allemaal spannende dingen waar je denkt bang voor te zijn.

Bang voor wat? Wat andere mensen van je gaan denken en zeggen? Denken dat jij niet goed genoeg bent. Bang dat je een black-out krijgt? Draai het eens om: wat ik doe , kan een ander dat ook net zo goed als ik het doe. Klinkt al anders toch!. Die black-out als je die krijgt ( je weet niet of het zo is) en je weet het even niet meer, so what. Niemand weet wat jij vertellen wilt. Mij is het ook eens overkomen, ja je voelt het zweet uitbreken: ik heb het opgelost door te vragen of er mensen waren die over een bepaald onderwerp vragen hadden, op die manier wist ik weer waar ik gebleven was met en in mijn verhaal.

Zet je angst om in uitdaging, klinkt minder spannend heeft een minder zware last, en als positief voordeel je staat er anders in waardoor je deze berg wel kunt beklimmen waar je eerst zo tegen op keek.

Verschijnselen van Angst- en piekerstoornis?

*Piekeren

*Rusteloosheid

*Prikkelbaar

*Slechte concentratie

*Gespannenheid

*Moeheid

*Spierklachten

*Slaapproblemen