Energetische Geneeswijze

 

Quantum Healing Touch:

Quantum Touch is een healingsvorm waarbij je door middel van een:

lichte aanraking, ademhalings-techniek en visualisaties de wervels in de juiste stand terug kunt zetten, dit geld zowel voor je schedeldak als je heupen. De praktijk leert dat niemand recht staat daardoor veel ongemakken kan ervaren zoals hoofdpijn, pijn in je rug ( hoog of laag) . Vaak verdwijnt de pijn spontaan doordat ik de klant heb recht gezet. Daarmee zijn de mogelijke fysieke klachten  dan wel verdwenen maar de mind heeft dit nog niet geconstateerd.     Soms zijn er meerdere behandelingen nodig. Bij chronische klachten is het raadzaam om regelmatig langs te komen als “onderhouds dosis”

Dit geeft als resultaat dat pijnklachten verdwijnen zoals lage rugklachten, migraine e.d.

“Pijnvermindering wordt als positief ervaren door de klant”

 Reiki:     

Reiki is een oorspronkelijk Japanse helingswijze door middel van handoplegging en het ‘sturen’ van energie.

Het woord Reiki is een Japanse term voor energie, voor evenwicht op meerdere niveau’s. Dat is dan ook precies wat je doet tijdens een Reiki behandeling. Je voegt energie toe, brengt het geheel in balans. Daardoor is het lichaam en, heel belangrijk, de geest in staat te helen. Helen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki is een liefdevolle manier van helen, heelwording middels handoplegging. Reiki kan je zien als een prachtig soort gereedschap. Het is een behandelwijze voor lichaam en geest. Dus zowel op het gebied van lichamelijke klachten als voor heelwording van ons hele wezen. Je kunt reiki zelf leren. Het vermogen reiki-kanaal te zijn onder andere middels een aantal initiaties tijdens een Reikicursus. In een Reikicursus leer je de posities van de handen op het lichaam

** Voor de duidelijkheid ik geef geen Reiki cursus maar wel een Reiki  oefenavond voor diegene die de Reikicursus hebben gedaan alleen het TE weinig gebruiken en “bang” zijn dat het niet meer werkt. Reiki werkt altijd 24 uur per dag. Oefenavond is één keer in de maand op maandag of woensdag. Vind jij het interessant om met gelijk gestemden te oefenen, meld je dan via E-mail op de contactpagina met je telefoonnummer  dan kan ik kijken of er een “match”is met de groep

 Tiggerpoint:   Tijdens een Quantum Touch of Reiki behandeling is het soms noodzakelijk om bepaalde plekken te behandelen met ==== >Triggerpoint-therapie .  **Triggerpoint / spierknoop is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt. Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van één of andere vorm van overbelasting of ongunstig gebruik van de spieren, om de pijn te vermijden die merkbaar is.

»»Aura-Chakra Healing:

Ieder mens heeft een Aura => energieveld om zich heen deze kan ernstig verstoord raken doordat de chakra’s niet meer in balans zijn.

Door gebeurtenissen in je leven raken deze in disbalans waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren.

**Oplossing: door een healing te ondergaan komen je chakra’s weer in balans waardoor je leven een stuk aangenamer word. Dit gebeurt vaak in combinatie met Bach-Bloesemtherapie en zo nodig met Edelstenen

* Resultaat: zodra je chakra’s in balans zijn bemerk je bij jezelf een verandering op waardoor je weer anders reageert dan voorheen en er kunnen emoties loskomen als positieve reactie, al zul je dat in eerste instantie niet zo ervaren.

Wat zijn CHAKRA’S?

Een chakra ziet eruit als een soort trechter, met de brede opening aan de voorkant van het lichaam. Het uiteinde van een chakra bevindt zich op of dichtbij de ruggengraat en zorgt voor de geleiding van energie door het gehele chakrasysteem. Via de ruggengraat staan alle chakra’s met elkaar in verbinding.

De ruggengraat is op deze manier een kanaal waarlangs onze levensenergie zich beweegt.

Als één van de chakra’s gebrekkig functioneert dan heeft dat ook zijn weerslag op de andere chakra’s, want de energie kan dan niet vrij door alle energiecentra stromen.

**Iedere chakra correspondeert met een bepaalde kleur:

1e wortelchakra = Rood => staat voor basis / fundament, veilig voelen en accepteren van jezelf

2e sacraalchakra = Oranje => staat voor sexualilteit / kwetsbaarheid

3e zonnevlechtchakra = Geel => staat voor kracht / recht om jezelf te zijn

4e hartchakra = Groen of Roze => staat voor liefde (voor jezelf en naar de ander) / mededogen / vergeving

5e keelchakra = Blauw => staat voor communicatie / creativiteit / kunstzinnigheid

6e derde oog chakra = Indigo => staat voor intuitie / inzicht

7e kruinchakra = Violet => staat voor spiritualiteit

De aura (licht uitstraling) is constant in beweging, bereidt zich uit en trekt zich terug, verandert van seconde op seconde zomaar opeens van kleur, wijzigt van structuur en energie. Dit alles hangt af van de gemoedstoestand van de persoon in kwestie op dat moment en de interactie met andere mensen, de natuur of bijvoorbeeld de innerlijke gedachten. Zelfs door onderbewuste gedachtepatronen veranderen de structuur en kleur van de aura.

Naast veranderende kleuren hebben aura’s ook vaste kleuren. Dit zijn kleuren die iemand al een belangrijk deel van zijn leven met zich meedraagt. Deze vertellen veel over de jeugd die iemand achter zich heeft, wat voor problemen of trauma’s de persoon heeft en wanneer deze blokkades ongeveer voor het eerst zijn ontstaan

**NB: bij Quantum Touch, Reiki en Aura-Chakra-Healing houd de klant  op de behandeltafel zijn /  haar kleding aan.

** Mogelijke reacties na een Quantum Touch , Reiki of Aura-Chakra healing:

Als iemand zich niet goed voelt wil het niet zeggen dat de behandeling niet goed is gegaan.
Soms heeft klant zolang signalen van het lichaam genegeerd en gevoelens weggestopt, dat er flink wat los kan komen tijdens de behandeling.

Daarom is er altijd tijd en ruimte om te praten en de bijbehorende ervaringen en emoties te uiten en te delen