Blogs

Wanneer je te diep nadenkt, ontstaan er in je hoofd problemen die er helemaal niet zijn

Zodra je deze tekst leest, wat gaat er dan door je heen?

Problemen, heeft toch iedereen?

*Deels waar: door een probleem groter te maken dan dat ze zijn, ontstaat er in je hoofd een chaos welke voor je gevoel niet meer op te lossen zijn

*Fout: jij hoeft bv een ander zijn probleem niet jou probleem te maken

Tja, makkelijker gezegd dan gedaan

Mee eens, en toch ook weer niet

Ook ik heb dat  lang gedaan, ben daar al langere tijd mee gestopt

Iemands zijn verhaal aanhoren, een luisterend oor zijn wil niet zeggen dat jij er mee blijft zitten, dat is jou keus

Waarom: je loopt jezelf voorbij omdat je “pleasegedrag” gaat vertonen om naar een ander zijn / haar principes te gaan leven en je eigen leven aan jezelf totaal voor bij gaat en je later bewust wordt: waar ben ik mee bezig: dit wil ik helemaal niet!

Je komt daardoor in de weerstand waardoor een ander je raar gaat aankijken en zegt tegen je: zo ken ik je niet. Klopt.

Je gaat natuurlijk  niet vertellen dat je het beu bent om naar een ander zijn haar principes te leven en je eigen leven weer in de hand te nemen.

Dat laatste valt niet altijd mee, vaak moet je “diep”  in je mind graven: wie was ik ook al weer, wat vind ik leuk, hoe kan ik weer gelukkig zijn met mijzelf. Dit geeft vaak onzekerheid, waarom: omdat je bent veranderd in de loop van de tijd en gaat het anders doen dan voorheen…….eeeeehhhh Hoe dan, daar heb je nog geen antwoord op

Je mag mij altijd een pb of email sturen, ik begeleid je graag op je pad om je de inzichten van wie jij bewust bent alleen ver weg verstopt ligt in je brein. Coaching-gesprek van 60 minuten is jou investering € 49.50

Jezelf zijn een blijven in een  situatie waarin jij je bevind, je zelf wilt neerzetten / blijven in een wereld waarin we nu leven, luisterend oor bieden aan een ander, valt niet mee

De mens is van nature ingesteld om een ander te helpen, niets mis mee.

Maar jezelf het probleem op te leggen wat een ander je verteld, je de schuld geeft van…….,

Realiseer je dat dit meer zegt over een ander dan over jou.

Een ander is vaak bang dat jij het beter doet dan de persoon in kwestie zelf.

Hoe krachtiger en sterker jij word qua persoonlijkheid, mening uiten, weet wat je wilt, des te eerlijker je naar je zelf kunt kijken.

Ook eerlijkheid kan weerstand opwekken bij de ander, daar tegenovergesteld zijn mijn klanten blij dat ik er niet om heen draai maar wel op een wijze aangeef hoe het anders kan.

Neem gerust contact op via pb of email

25) Leer nee te zeggen©
** Leren Nee te zeggen
Is niet zo makkelijk dan dat je denkt.
Hoe vaak antwoord je met Ja als een ander iets vraagt aan jou om een klusje te klaren of iets op te lossen.
Als mens zijn we geprogrammeerd om een ander te helpen, omdat je ouders dat ook deden of omdat je geen nee durft te zeggen
En waarom durf je dat niet: een ander vraagt mij dan niet meer om iets voor hem / haar te doen, gebrek aan zelfvertrouwen, ze vinden me dan niet meer aardig
 
Geen nee durven zeggen komt vaak voort uit please gedrag, dat houd in: altijd klaar staan voor een ander en jezelf wegcijferen waardoor jij altijd gevraagd word iets te doen voor een ander en niet meer aan je eigen ontspanning toekomt. Dit kan als gevolg hebben dat je te veel hooi op je vork neemt, je stresslevel oneindig hoog wordt. Erg prikkelbaar bent voor de kleinste tegenslagen die op je pad komen.
Leer je eigen grens aan te geven.
Je eigen grens aangeven gaat niet van de één op de andere dag, hiervoor ben je door diepe dalen gegaan totdat je er bewust van word en tegen jezelf zegt: NU is het genoeg
 
** Vind jij het lastig om dicht bij jezelf te blijven en daardoor weer Ja zegt op iets wat je niet wilt, maar toch doet
** Wil jij graag meer voor jezelf opkomen.
** Assertiever zijn zonder je ” schuldig” te voelen.
** Het gevoel hebt dat je een ander kwets door NEE te zeggen
Deze uitspraken zullen je mogelijk heel bekend voor komen als jij weer over je grens bent gegaan.
 
Ik kan je een zogeheten traject aanbieden waarin je meerdere gesprekken ontvangt, waarin ik je leer hoe hier mee om te gaan, uiteraard tegen betaling, dit kan online of in de praktijk.
En tja het is een traject waarin jij je weer bewust word wie je bent…. dussss zul je ook zelf aan de slag gaan, je krijgt van mij een notitieboekje waarin je je vragen kunt opschrijven die je mij wilt stellen, opdrachten die je van mij krijgt waar je mee aan de slag kunt. Ter ondersteuning kan ik je tijdelijk Bach-Bloesem druppels geven, dit is altijd in overleg met jou.
 
Afspraak maken stuur een mail naar:
E-mail: info@praktijk-devlinder.nl
Meer informatie over het traject en prijsopgave:
ga naar tabblad coaching op maat
24 ) Verschil tussen Reiki en Quantum Touch©
 
Laat ik eerst eens beginnen met het “ondergeschoven kindje” => Magnetiseren. Wat houd dat precies in……magnetiseren is niets anders dan pijn weghalen van een persoon waarbij jij je eigen energie gebruikt en daardoor letterlijk hondsmoe wordt, en de pijn overneemt van de ander. Ik wist van jongs af aan dat er meer tussen hemel en aarde is en altijd pijn weghaalde bij mensen alleen kon ik daar toen geen verklaring voorgeven. Anderen gaven daarbij wel aan dat ze het prettig vonden wat ik deed. Later wist ik door veel te lezen en hierover te praten dat men dit magnetiseren noemde.
Regelmatig krijg ik de vraag vanuit de online en telefonische coaching of social media, persoonlijk gesprekken kun je mij aangeven / uitleggen wat het verschil is tussen Reiki en Quantum Touch! Er zit geen verschil in energie , het komt namelijk allemaal uit dezelfde bron. Quantum Touch werkt met verschillende ademhalingstechnieken, klanken, kleuren en dat je de pijn achterna gaat daar waar de klant het aangeeft, ongeacht de plaats die je aan het behandelen bent.
Reiki leer je door de verschillende handposities te gebruiken in een bepaalde aangeleerde volgorde Quantum Touch en Reiki werkt altijd, je hebt het 24 uur bij je maar de kunst is wel dat je er mee blijft werken zodat de energie gaat en blijft stromen Zowel Reiki als Quantum Touch zijn op veel dingen toepasbaar, je eten energie geven, je glas water behandelen ( vaak ontstaan er bubbeltjes) Een goede vriend die altijd bij mij kwam , zij altijd , ik wil Engelenwater van jou. Ik keek hem in het begin vreemd aan…… zijn antwoord: dan komen er belletjes in en het water smaakt zachter. Dat klopt, je eten smaakt beter , je medicatie welke je gebruikt, minder last van de bijwerkingen heeft minder. Dat is de energie die ik verbind aan het water, vaak voeg ik op intuitie een engel.
Voordeel van Quantum Touch, je kunt ook iemand energie sturen op afstand behandelen, en nee het maakt niet uit waar je woont. Of je dichtbij woont of in het buitenland. Ik krijg vaak verzoeken vanuit het buitenland om de persoon in kwestie te behandelen. Daar zijn wel kosten aan verbonden Meer informatie om een eventuele workshop te volgen, verwijs ik je naar de website, stuur gerust een E-mail
Jeanet Elzinga, Holistisch Energetisch Therapeut
23) Learn to just the sails©

Wat een wind die om het huis giert, en opruiming houd qua bladeren op een hoop in de achtertuin                                 Het stormt buiten, maar hoe zit het met de storm binnen in jou?

De energie is erg heftig en weet zich geen raad, het naar binnen keren veroorzaakt alleen maar inwendige onrust met als gevolg dat je pijnlijke gewrichten kunt ervaren of bepaalde voeding niet meer kunt nuttigen gewoon omdat je er afkeer van hebt of letterlijk dat het je misselijk maakt of omdat je hoofd overuren maakt en niet weet hoe dit te stoppen of rustiger kunt krijgen

Kijk eens naar de afgelopen 2 jaar wat er allemaal is gebeurd in en met de maatschappij waar jij ook onderdeel van bent, hoe jij hier weer op reageert, positief of negatief.

Werkelijk alles staat nu op zijn kop, en vooral wat wil jij zelf: ga je nu eens eindelijk luisteren naar datgene wat jij wilt of blijf je hangen in de energie die om je heen zit en als minder prettig wordt ervaren Deze cirkel kun je doorbreken, door uit je comfortzone stappen. Makkelijke nee absoluut niet…… het levert je wel meer ruimte en vrijheid op. Dan rijst de volgende vraag naar boven: hoe dan!

Ik kan je daarbij het zetje geven wat je nodig hebt om dit te gaan doen, wat dan de volgende vraag is: wat gaan anderen daar van zeggen, eerlijk gezegd moet je daar lak  aan hebben het gaat om jou en niet om de ander.

Je anders voordoen dan hoe  jij je werkelijk voelt bezorgt je meer kopzorgen en slurpt meer energie dan dat je denkt. Alleen wij mensen willen graag voldoen aan het plaatje wat een ander van ons heeft, maar is het niet zo dat jij dit zelf hebt gecreëerd om je aan de ander aan te passen (niet durven kwetsbaar opstellen) zodat je voldoet aan het beeld wat de ander bij jou vindt passen in plaats van jezelf te zijn en doen wat je hart je ingeeft?

Ja ook ik heb dat ooit gedaan in een ver verleden mij anders voordoen dan wie ik was, en ja ook dit werd mij niet in dank afgenomen, en ja ook ik werd niet op een leuke manier behandeld. En ja ook ik voelde mij “uitgekotst” ( weet ff geen ander woord) door de ander. Eerlijk het raakt mij niet meer wat een ander van mij denkt of over mij zegt, het ligt vaak bij de ander omdat deze je graag wil houden zoals ze je kennen maar ze vergeten dat het meer over hen zegt dan over jou. Jij bent gegroeid, je mindset is veranderd en de ander is stil blijven staan in zijn/haar groei. Met als gevolg dat je de ander kwijt kunt raken. Niet getreurd, je krijgt er andere mensen voor  terug die je wel waarderen en zien wie jij bent.

Heeft bovenstaande tekst je geraakt en je wilt met mij een eerlijk gesprek aangaan, wacht er niet te lang mee en stop met denken van: zal k nu wel of zal ik niet. Vaak geef je de voorkeur aan om het niet te doen, iets met kwetsbaarheid en uit je comfortzone stappen

Afspraak kun je ook inplannen via de kalender op mijn zakelijke pagina , www.facebook.com/EnergetischTherapie66

Wil jij dit ook, 1 op 1 begeleiding…. je hebt de keuze uit 2 opties                                                                                        A) Gesprek van 60 minuten voor €49.50                                                                                                                                 B ) Kom je tijdens het 1e gesprek tot ontdekking dat je wel meerdere sessies kan gebruiken, dan kan ik je een zogeheten traject aanbieden. Jou investering € 289.95 (inclusief BTW)

**Als extra krijg je bij meerdere gesprekken ontvang je een journal om de informatie op te schrijven , je vragen in op te schrijven, en vragen die je meekrijgt om over na te denken

Wat houd dat in dat zogeheten traject: één keer per drie weken hebben we telefonisch of via skype contact, ook is de mogelijkheid dat je opdrachten mee krijgt om uit te werken.

Waarom zou je nog langer wachten, dit kan telefonisch maar ook via skype.                                                                  Dus het excuus van “je zit te ver weg” mag de prullenbak in                                                                                          Naar de praktijk komen is ook mogelijk.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor Coaching via Skype of naar de praktijk te komen                                            Maak die afspraak waar je al zo lang als een berg tegen op ziet.                                                                              Voordeel ik bijt niet maar ben wel eerlijk tegen je.

Afspraak maken, inplannen door naar de contactpagina te gaan of via mijn zakelijke pagina van FB.

Jeanet Elzinga, Holistisch Energetisch Therapeut                                                               #coaching#mindset#journal#sessies#praktijk

22) Jou weg lopen©
Zou jij dit ook zoooooo graag willen dat een ander jou weg loopt en alle hobbels en dalen meeneemt die je dan tegenkomt?
Zal ik je moeten teleurstellen, ieder heeft zijn pad te gaan alle kuilen en gaten dien je zelf te doorlopen, zodat jij weet dat
het op een andere manier kan alleen zul je er wel door heen moeten om tot dat punt te komen en kunnen zeggen
JA ik kan dit of JA ik weet hoe ik het om kan draaien.
Ik kan een stukje met je meelopen en jou de hand reiken om door die kuilen en gaten heen te gaan .
Als ik je nu ga helpen zodat jij positiever de hobbels en kuilen kunt nemen en alles stap voor stap aanpakt en
geen tig dingen tegelijk, dan zul ook jij je weer happy voelen
Wacht niet langer en reserveer je plek voor een coaching-gesprek van 60 minuten.
Jou investering € 47.50
Heb je meer nodig dan 1 gesprek kan ik je een traject aanbieden waardoor je meer uit gaat halen en jezelf beter leert kennen.
Ik leer je mindset toe te passen zodat jij sneller de knop om kunt zetten en minder lang in cirkels blijft draaien
Kijk voor meet toelichting  op de pagina Coaching op maat
Jeanet Elzinga
Holistisch Energetisch Therapeut
21) Compliment ©
Zeg jij spontaan dank je wel als iemand jou een compliment geeft na een prestatie of hoe jij bent veranderd en je eigen pad volgt .
Of wuif je dit mooie gebaar weg en ga je jn de weerstand zitten en begint met …ja maar en gaat alle excuses bedenken die je hebt !!
Eerlijk, ik deed dat ook voor jaren terug , niet durven reageren, excuus bedenken alleen om het feit dat jij iets goeds gedaan hebt wat een ander ziet . Vaak zijn we geneigd om onszelf naar beneden te halen en niet wetende hoe te reageren.
Dit word een herhaling van wat je al eerder deed, dat patroon matig gedrag, met andere woorden wat je van vroeger hebt meegekregen van je ouders, wees maar bescheiden, niet hoog van de toren blazen.
Compliment krijgen en positief reageren is niet egoïstisch al komt het vaak zo over bij de ander of vind jij je zelf minderwaardig en durft het niet in ontvangst te nemen.
Denk daar eens over na wat het met jou doet als je wel het compliment aanvaard en zegt: Dank je wel
Hoe reageert je lijf hierop wat doet en met je mind.
Let daar maar eens op, je zult zien en ervaren dat je een glimlach op je gezicht verschijnt en je zelfvertrouwen krijgt een boost om de volgende keer weer en beter iets te gaan doen
Wil jij dit ook reageren vanuit je maar hebt de moed niet omdat de drempel te hoog is.
Daar kan ik je bij helpen middels een coaching gesprek laat ik je andere inzichten zien waardoor het gemakkelijk wordt om te zeggen Dank je wel ….
En dat de drempel veel lager is dan je denkt….dat zijn je eigen beperkingen en obstakels

20) Het verhaal van het potlood©

Een jongetje keek naar zijn oma die een brief aan het schrijven was. Op een gegeven moment vroeg hij: Oma, schrijf je een verhaaltje over wat wij samen hebben meegemaakt? Of schrijf je misschien een verhaaltje over mij? Zijn oma stopte met haar brief, glimlachte, en zei: Ik schrijf inderdaad over jou.

Maar belangrijker dan de woordjes die ik schrijf, is het potlood waarmee ik schrijf. Ik zou willen dat je later, als je groot bent, net zoals dit potlood wordt. Het jongetje keek nieuwsgierig naar het potlood, maar kon niets bijzonders ontdekken. Maar het is gewoon maar een potlood! Het is maar hoe je er naar kijkt. Het potlood heeft vijf bijzondere dingen die jou – maar dan moet je ze wel onthouden- tot iemand zullen maken die altijd in vrede met de wereld zal leven…

* Ten eerste: Je zult misschien grootse daden verrichten, maar je mag nooit vergeten dat er een hand is die jou leidt. Deze hand noemen we God, en hij zal je altijd leiden volgens zijn wil.

* Ten tweede: Af en toe moet je stoppen met schrijven, om de punt te slijpen. Daardoor heeft het potlood een beetje pijn, maar het wordt er wel scherper van. Dus moet je wat pijn kunnen verdragen, het maakt je tot een beter mens.

* Ten derde: Als je met een potlood schrijft, kun je altijd uitgummen wat je fout schreef. De les is dat corrigeren wat we gedaan hebben niet slecht is, maar belangrijk, om rechtvaardig door het leven te kunnen gaan.

* Ten vierde: Het belangrijkste van het potlood is niet het hout of de buitenkant, maar het grafiet dat erin zit. Dus wees steeds bezorgd om wat er binnen in je gebeurt.

* Ten slotte, het vijfde wat een potlood bijzonder maakt: het laat altijd een spoor achter. Besef goed dat alles wat je in je leven doet, sporen zal achterlaten en probeer je daar bewust van te zijn.

Bron: Paul Coelo


19) Vergelijk jij jezelf vaak met een ander© ?

Vergelijk jij jezelf vaak met een ander, omdat een ander in jou ogen perfect lijkt te zijn ?
Stop daar mee, jij bent uniek en wat jij hebt, doet, ervaart is jou ervaring en niet van een ander
Vast weleens van een masker dragen gehoord…. met andere woorden; je anders voordoen dan dat je in werkelijkheid bent, of voelt dat schept vaak een beeld naar buiten toe dat het met de ander supergoed gaat , nooit problemen heeft en altijd geluk
Iedereen kent en heeft moment van geluk ervaren, dat alles voor de wind gaat , maar vergeet niet dat ook de andere kant van het leven naar voren komt: verdriet, verlies, niet lekker in je vel en chipzzzdag
En juist dan dragen mensen een masker en een glimlach die gemaakt is
Ik wil niet zeggen dat je alles aan de grote klok hoeft te hangen, uit ervaring weet ik wel dat het helpt om te praten, huilen boos worden .
Ik heb het geluk lieve, fijne vrienden om me heen waar ik mijn verhaal kwijt kan en mag, juist zij bieden een luisterend oor, geven soms “snoeiharde” adviezen … ben ze daar zo dankbaar voor., en ja niet altijd fijn om te horen … luf joe Friends ❤
Niet iedereen kan of wil dat bij zijn familie, vrienden en kiezen ervoor om naar een onafhankelijk persoon te gaan
Herken jij je in bovenstaand verhaal
En durft het aan om met mij in gesprek te gaan

Wacht niet langer en stuur een email , afspraak kun he ook inplannen via de kalender op mijn zakelijke pagina ,www.facebook.com/EnergetischTherapie66

Jou investering voor een gesprek van 60 minuten is € 47.50
Link naar webpagina coaching: http://praktijk-devlinder.nl/?page_id=28
Jeanet Elzinga Holistisch Energetisch Therapeut

18)  De 4 Maanstanden©

Laatst werd aan mij gevraagd wat de verschillende maanstanden te betekenen hebben en of deze invloed kan hebben op je dagelijkse leven
Dat het invloed heeft op je dagelijks functioneren is geen twijfel mogelijk.
Personen die hoog-gevoelig zijn ondervinden vaak meer hinder van de verschillende maanfases dat iemand die ‘laaggevoelig”is.
Hoe bewuster jij je bent van jezelf en je omgeving des te eerder merk je de verschillen op
 Je hebt 4 maanstanden:
> Volle maan: duurt ongeveer 3 dagen => er ontstaan vaak ruzies, vinden vaak scheidingen plaats kortom veel energie….. maan is rond
> Afnemende maan: duurt ongeveer 11 dagen=> afbouwen, rusten, reinigen en opruimen, ook goede periode om af te vallen……maansikkel aan de linkerkant
> Donkere maan: duurt 3 dagen=> verwerken wat er in de afgelopen periode gebeurd is, gevoel van “laat mij maar alleen”, geef aan je emoties toe
> Nieuwe maan: duurt ongeveer 3 dagen nieuw begin van iets, kan zijn starten van bedrijf, nieuwe hobby, cursus volgen
> Wassende maan: duurt ongeveer 11 dagen => periode van groei en krachten verzamelen dingen naar je toe halen……maansikkel aan de rechterkant
NB: donkere maan is een “tussenmaan” en niet te zien wel voelbaar
Kijk overdag eens vaker naar de hemel en je zult vooral bij helder weer de maan te zien krijgen soms met kleuren om jaar heen <= niet iedereen kan deze zien
De vier maanstanden
• wassende maan – de maagd: de jonge vrouw die nieuw is in alle dingen
• volle maan – de moeder: de vrouw op haar hoogtepunt met ervaring
• afnemende maan – de crone ( de wijze vrouw) : de oude vrouw die haar einde nadert
• nieuwe maan – de maagd: de jonge vrouw die nieuw is in alle dingen
**Wassende maan
Dit is de fase waarin de maan steeds voller wordt. Het is de maan die kort na de nieuwe maan begint. ‘Wassen’ betekent ’toenemen’. De maansikkel staat aan de rechterkant. Deze maanstand wordt gebruikt om magie te versterken die door zijn werking iets moet doen toenemen. De wassende maan is bijvoorbeeld een goede tijd om in actie te komen. Ook kun je de wassende maan gebruiken om dingen naar je toe te halen zoals geld of liefde.
**Volle maan
De dag voor, de dag zelf en de dag na de volle maan vallen onder de volle maan. De magie van de maan is op zijn sterkst, met name bij beschermende magie. Deze fase van de maan kan worden gebruikt om energie op te laten nemen in voorwerpen, zoals water, stenen of kristallen. De magie is bij volle maan op zijn sterkst, daarom wordt veel van het magische werk tijdens volle maan gedaan.
Bij volle maan worden de vollemaanfeesten gevierd, de Esbats.
**Afnemende maan
Afnemende maan is de fase waarin de maan weer minder vol wordt. Bij de afnemende maan staat de maansikkel aan de linkerkant. De werking van de afnemende maan wordt gebruikt om de magie die iets uit je leven weg moet houden te versterken. Dit is de perfecte maanfase om zaken te beëindigen of los te laten (denk bijvoorbeeld ook aan afvallen of stoppen met roken).
**Nieuwe maan
Bij nieuwe maan is de maan helemaal niet meer te zien. De maan staat precies tussen de zon en de aarde in. Soms is er wel een grote zwarte cirkel te zien. Bij de nieuwe maan wordt magie beoefend voor ‘een nieuw begin’. Denk aan persoonlijke groei, healing, het zegenen van nieuwe dingen.
»» Meerdere blogs zijn te lezen op mijn website www.praktijk-devlinder.nl
Deze Blog mag gedeeld worden, zou het waarderen als je de bron ervan vermeld.
Jeanet Elzinga / Holistisch Energetisch Therapeut

17) Uit je comfortzone

Uit je comfortzone, pfffff lijkt me eng, dit is veilig en voelt vertrouwd.

Dan heb ik geen controle meer over….
Als ik dat zou willen, wat gebeurt er dan !
Deze gedachten zullen vast door je heen gegaan zijn of hardop uitgesproken en gelijk er achteraan….. echt niet… bekijk het maar ..ga ik niet doen ….toch,.wees eerlijk !
Laat ik je iets verklappen iedereen vind het eng (ik niet uitgezonderd ) om uit zijn comfortzone te stappen en ja weet niet hoe het uitpakt.
Iets met.. Sprong in het diepe
Als je het niet probeert weet je het niet
Pippi Langkous heeft een mooie uitspraak
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”
Toen je pogingen deed om te leren lopen als de kleine unieke jij , viel je ook steeds , keer op keer, maar bleef het proberen en uiteindelijk lukte dit
Zo gaat het met alle nieuwe dingen die je aanpakt of voor een uitdaging staat waar je je onzeker bij voelt .We zijn bang om te falen, fouten te maken en vooral kritiek krijgen van anderen nog het meest.
Als jij iets doet wat een ander probeert je in tegen te houden, of je van het idee af probeert te praten, ja inderdaad krijg je reactie… positief of negatief.
En hé als je het niet probeert, weet je niet of je het kunt
Onthoud 1 ding; jij doet het wel en de ander niet, wees trots op jezelf dat je die stap hebt genomen / durft te nemen Iedereen zit in een andere fase van geestelijke ontwikkeling
Besluit jij om in je comfortzone te blijven kan nadeel zijn dat je lijf gaat reageren door middel van lichamelijke klachten. Waarom omdat je niet geuite angsten een andere uitweg zoeken.
Heb jij ervoor gekozen om uit je comfortzone te stappen zul jij ontdekken dat er meer ruimte en mogelijkheden zijn die je kunt bedenken
Wil jij graag een stap verder komen maar vind het eng en geen idee hoe het aan te pakken.
Schroom niet en wacht niet langer en maak die afspraak zodat ook jij je weer comfortabel voelt met je uitdagingen
In 7 gesprekken kan ik je weer zekerheid en het vertrouwen geven , en heb je weer overzicht in je situatie
Voor deze gesprekken is jou investering € 289.00
Kies je liever voor enkele gesprekken dan is jou investering € 47.50

16) Kwetsbaar©

Durf jij je kwetsbaar op te stellen of ben jij diegene die voor de buitenwereld alles op orde heeft , er niets aan de hand is en tig ballen in de lucht en doet alsof het je gemakkelijk afgaat?
De meeste durven zich niet kwetsbaar op te stellen en waarom is dat!
Mensen (ja ook jij) willen vaak niet toegeven dat er iets speelt wat dit ook mag zijn ; te denken aan :
= je vind het moeilijk om iets te vertellen omdat je vertrouwen te vaak is beschadigd daardoor een muur om je heen bouwt zodat niemand erdoor heen kan
=jij een negatief zelfbeeld hebt terwijl een ander wel de dingen ziet die je kunt of doet , maar jij dit niet kan/ wil of durft te accepteren want tja dat brengt weer verantwoordelijkheid met zich mee.
=Je door anderen op een voetstuk bent geplaatst en jij je daardoor groot houd en doet, ook al heb jij ook je onzekerheden en weet het soms ff niet meer
Door je kwetsbaar op te stellen krijgen anderen een kant van je te zien die niet aan hun verwachten voldoet en je dus daarom deze niet of minder makkelijk laat zien.
Heb je er weleens aan gedacht, als jij je kwetsbare kant laat zien dat mensen ook anders kunnen reageren…. meer respect voor je krijgen.. je gaan waarderen om wie he ECHT bent, bij zich zelf gaan nadenken…ik wilde dat ik dat kon
Dat is veel fijner dan doen alsof en een masker blijft dragen want daar heb je op den duur jezelf mee
De niet geuite emoties blijfen in je systeem / lijf zitten en dat moet er een keer uit….vaak door ziek te worden. Op welke manier dan ook
Vind jij het ongemakkelijk om je kwetsbaar op te stellen en wilt dit graag …en dat welbekende masker af doen
>> In 6 gesprekken en 1 gratis gesprek cadeau ga ik je leren mindset toe te passen zodat jij sneller de knop om kunt zetten en minder lang in cirkels blijft denken en handelen en je wel kwetsbaar op durft te stellen .
Jou investering voor deze 7 gesprekken zijn € 289.00

15) Loslate ©

Zodra je bewust wordt dat je met vasthouden geen meter opschiet.
Ga er mee aan de slag en je zult ervaren dat je je vrijer voelt in je hart en je denken.
>loslaten wat is dat nu
>hoe kun je dit doen
>hoe kan ik dit toepassen in mijn dagelijkse leven
Loslaten is gemakkelijker dan je denkt
Visualiseer => je zit aan tafel en er ligt een pen voor je pak deze op til je arm met in je hand de pen een stukje van de tafel, open je hand en laat de pen weer los…….dat is loslaten zo simpel is het.
Werkt dat ook zo in het dagelijkse leven??
Ja……(en nu zul je denken jij hebt makkelijk praten)
Als dat zou kunnen zou ik veel dingen loslaten die mij niet meer dienen
Ook ik heb deze sprong in het diepe gewaagd door mijn vaste baan op te zeggen en ben mijn bedrijf gestart.
Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat ze zaken, dingen, mensen, relaties ( in de breedste zin), banen vasthouden waar ze zich niet meer prettig in voelen ook al zou je graag iets anders wensen te doen.
Waarom blijven ze dan “hangen” in deze situatie zal je denken, veiligheid en vertrouwde omgeving zijn de sleutelwoorden
Nu heb je twee verschillende dingen waar je wel van gehoord hebt EGO en ZIEL
Bij de ene persoon gaat het proces sneller dan bij de ander en soms heb je geen keuze ook daar ben ik mij bewust van.
Komt EGO om de hoek kijken en die zegt ben je gek geworden je gaat je baan toch niet opgeven ( je hebt dan geen / weinig inkomen) als je niet iets nieuws hebt, is vertrouwd om op deze plek te blijven zitten / “hangen” en je hebt een stukje veiligheid betreft je inkomen.
Daar gaan onze angsten ook parten spelen let maar eens op wat er dan gebeurt; …. ja maar als…….stel je voor dat………en als ik nu dit doe dan gebeurt er dat…..zal je vast en zeker bekend voorkomen 😉
Betreft relaties ligt het een stuk gevoeliger, soms blijven mensen bij elkaar omdat dat zo hoort ( vanuit vroeger gezien <= patroonmatig) ook hierin heb je een eigen keus.
Mij is dit overkomen en gingen ieder ons eigen weg, en nee ik was niet blij ( zachtjes uitgedrukt) ………..en NU ben ik daar dankbaar voor.
Waarom: als ik in mijn relatie was blijven”hangen’ was ik nooit zover gekomen dan dat ik nu ben en geestelijk mogen groeien als ik nu heb mogen ervaren, daarbij niet vergeten de mooie mensen die ik heb mogen ont-moeten die op mijn pad zijn gekomen / gebleven en weer zijn gegaan.
Ben jij je er van bewust dat je mensen mag ont-moeten op je levenspad die jou iets leren en jij hun om verder te kunnen / mogen in je eigen leerproces!!
Sommige personen blijven een levenlang bij je, anderen daarentegen verlaten je ( dat voelt vaak als een gemis, maar daar gaat je EGO weer opspelen) naar verloop van tijd / jaren. En er zijn mensen die kom je tegen op je pad als een ontmoeting op straat of iemand zegt iets tegen je wat je nodig hebt op dat moment.
 Nu komt je ZIEL om de hoek kijken en die zegt, goh waarom zou je datgene vasthouden waar jij je niet meer prettig in / bij voelt en luister naar je hart / innerlijke stem en waag die sprong in het diepe.
Ooit er weleens bij stil gestaan dat het op deze manier werkt,
Ga het maar eens “uittesten” voor jezelf ( ga maar eens na wat bij jou de overhand heeft!!) met wat jij voelt wat niet meer bij je past (voor de één zijn dat grote dingen en de andere zijn dat kleine dingen ) dat is voor iedereen verschillend
 Wat je kan doen om los te laten is:
> kritisch kijken wat past nog bij mij en wat dient mij niet meer
> zorgen dat je goed geaard bent middels aardings-oefeningen
> meditatie
> iemand een luisterend oor voor je kan zijn <= zonder vooroordelen
Hoe kun je dit toepassen in je dagelijkse leven:
>> BEWUST zijn en worden waar je mee bezig bent / gaat
>> vanuit je hart / je innerlijke gaan denken en handelen
>> bewust zijn dat als je dingen blijft vasthouden er geen verandering kan plaatsvinden
Heb jij moeite met loslaten en wilt hierin een stukje coaching om je verder op weg te helpen, schroom niet en stuur een mail
Waarom zou je nog alleen verder worstelen ik kan je een luisterend oor beiden en een andere visie op je “probleem” geven.
Meld je aan voor het coaching traject waarin ik je in 6 gesprekken en 1 cadeau leer op een manier die voor jou werkt om dingen los te late en er beter mee om leer gaan
Jou investering € 269.00
Je kunt kiezen voor Online-coaching of je kunt naar de praktijk komen
P.S: is het jullie opgevallen dat ik begonnen ben met de letter N achterwege te laten 😉

14) Focus ©

Denk in mogelijkheden / oplossingen hoe moeilijk een situatie ook is/ kan zijn ….. in plaats van in beperkingen denken.
Daartoe zijn we sneller geneigd … de oplossing is vaak dichter bij dan je denkt

In cirkeltjes rond draaien heeft werkelijk geen enkel nut…. daar kom je niet uit en zorgt er niet alleen voor dat je energiepijl naar beneden gaat en je lusteloos voelt… nergens geen zin in hebt…mogelijk een depressie kan veroorzaken..en jezelf waardeloos gaat vinden .

Waarom: omdat je hoofd TE vol zit met negatieve gedachten daardoir is er geen ruimte meer over is voor positieve dingen te kunnen waarnemen.

Herken jij je in bovenstaand verhaal, wacht niet langer en durf met mij jou ” probleem” aan te pakken.
Zodat negatieve “rommel” geen ruimte meer inneemt in je hoofd


13) Bos gezocht voor alle beren op de weg ©

Of je gaat heel hard lachen of er zit een kern van waarheid in en zie jij ook beren op de weg.

Weet je dat dit een illusie is…..ja ik hoor het je zeggen ik heb deze wel degelijk.
Beren op de weg zien is niets anders dan dat jij jezelf angst inboezemt (voor de 1 meer als de ander) en van een klein probleem heeeeeeeel iets groots maakt
Het is he eigen angst dat je tegenhoud om iets spannendst te doen te ondernemen

Iedereen is wel ergens bang voor….. Nieuwe mensen ontmoeten ….buiten je comfortzone iets moeten doen….ergens ja tegen zeggen en later afmelden / bellen en met tig excusus over de brug komen.

” Als je iets wilt vind je een weg,
wil je niet vind je een excuus ”

Vaak is je onzekerheid wat in de weg staat met alle mitsen en maren te over. En niet te vergeten bang zijn om te falen, kritiek van anderen, weinig zelfvertrouwen, altijd bevestiging willen of zoeken

Er doorheen gaan is de beste remedie ….en als je het eenmaal hebt gedaan.of aangegaan …is altijd achteraf de reactie….was dit nu alles …heb ik mij daar zo druk om gemaakt

Wij gaan er al vanuit dat een ander het niet goed vind…. denk aan NIVEA
NIVEA niet invullen voor een ander en wees een OEN open en nieuwsgierig

Voor allen die deze beren nu eindelijk eens een halt toe willen roepen.
Nodig ik je uit om een “beerloos” gesprek met mij te plannen.
Zodat deze beren voor eens en altijd daar blijven waar ze horen in het bos

Stuur een mail naar info@praktijk-devlinder.nl om je afspraak re plannen

Jeanet Elzinga
Holistisch Energetisch Therapeut


 12) Elf Wetenschappelijk bewezen voordelen van mediteren ©

Mediteren…. de een vind het spiri- wiri gedoe de ander heeft er baat bij….ik pas dit ook toe in mijn dagelijkse leven. En eerlijk gezegd het boeit mij niets wat een ander er van zegt of denkt.

Je mag er een mening over hebben….maar mijn vraag is dan heb je het al eens geprobeerd en hoe voelde dat!! Ik hoor je al zeggen daarvoor heb ik de rust niet….juist dan is het DE tijd om te gaan mediteren. Daarna ervaar je meer rust en ruimte in je hoofd en kun je vervelende situaties beter aan door alerter te reageren

Je hoeft niet op een stoel te gaan zitten en met je ogen dicht. Het gaat erom dat jij je bewust bent van je (buik)ademhaling en een bij komend voordeel het meer rust in je hoofd geeft meer rust in je lijf waardoor je beter kunt functioneren .

11 Wetenschappelijk bewezen voordelen van mediteren zijn:

1 meer emotionele balans
2 betere focus en concentratie
3 voorkomen van depressie
4 compassie ontwikkelen
5 verminderde schrikreactie
6 je wordt gelukkiger
7 sterkere immuunsysteem
8 minder angst
9 lagere bloeddruk
10 minder eenzaamheid
11 betere slaap

Ik mediteerde vaak als ik onderweg was naar mijn werk of weer huiswaarts ging. Oke…ik viel wel in slaap maar was altijd op tijd wakker …. iets met inwendige klok 
Tijdens coaching pas ik vaak geleide meditaties toe, wat inhoud; ik neem je mee op “reis” ,door te luisteren wat ik vertel gaan de woorden vaak beelden vormen …met andere woorden je ziet het voor je ofwel visualiseren.

Wil je dat ervaren een geleide meditatie meld je dan aan door
E-mail sturen naar info@praktijk-devlinder.nl

Jeanet Elzinga ,
Holistisch Energetisch Therapeut


11) “Alles wat je aandacht geeft groeit” ©

Denk jij in mogelijkheden of in beperkingen

Denk jij in overvloed en voorspoed of tekort aan/ van alles hebben

Leef jij in vertrouwen of angst : angst sluit je ♡ voor mogelijkheden

Denk jij positief of negatief

Bovenstaande uitspraken zullen bij sommigen weerstand oproepen . .dat mag
Mijn vraag is dan aan jou: hoe kijk jij tegen een probleem of situatie aan en niet onbelangrijk…. hoe ga jij er mee om!

Vind jij het lastig om in een vervelende, nare , verdrietige situatie het hoofd boven water en houden en ziet geen lichtpuntje meer

Laat mij dan jou lichtpuntje zijn en anders naar je situatie kijken .
Wil jij met mij jn gesprek.
Wacht niet langer voordat jij je angsten meer aandacht gaat geven.
ik kan je de helpende hand bieden die je nodig hebt.
Een coaching call van 60 minuten is jou investering € 44.95.
Heb je meer coaching nodig dan raad ik je aan om een traject te kiezen van 7 coaching calls waarvan je 6 betaald

Ga naar webpagina coaching: voor meer informatie

Afspraak maken is eenvoudig, door een E-mail te sturen of wat sinds kort kan: een afspraak plannen op mijn zakelijke pagina www.facebook.com/EnergetischTherapie66 scroll even naar planning voor dagen en tijdstippen
E-mail: info@praktijk-devlinder.nl

Jeanet Elzinga, Holistisch Energetisch Therapeut


10) Ben jij je ervan BEWUST dat emoties worden opgeslagen in het lichaam? ©

*Ben jij je ervan BEWUST dat emoties worden opgeslagen in het lichaam??
Waarschijnlijk nooit bij stil gestaan.
Ga maar eens na bij jezelf of in je omgeving ,jij of de ander zit in een vervelende voor jou / hun uitzichtloze situatie waar je graag uit wilt maar weet niet de juiste wegen te bewandelen
Je gaat lopen piekeren en vraagt je af waarom is dit mij overkomen.
Weet dat je op een waarom vraag nooit een antwoord krijgt ook al zou je dat graag willen, het brengt alleen maar meer vragen met zich mee waardoor je verstrikt raakt in je eigen gedachten.
Je begint te merken dat je lijf zeer gaat doen en spieren willen niet datgene doen wat jij in gedachten hebt, waardoor je nog meer gaat piekeren en angsten kunt gaan “kweken” die er voor heen niet waren

*Stressgerelateerde klachten:
Hoe je achterhaalt welke emoties zoals verdriet/ angst/ spanning je (nog) ‘meedraagt’ in je lichaam is merkbaar doordat je lichaam gaat “protesteren” in de zin van vastzittende spieren, hoofdpijn, niet lekker in je vel voelen, angst creëren wat er niet is.. je kunt zelf het lijstje wel aanvullen

Ik kan je weer op de juiste weg helpen door naar je te luisteren wat je niet verteld, klinkt gek maar we vertellen eigenlijk nooit wat er aan de hand is we gaan eerst “uitvluchten” bedenken en streven voorbij aan datgene wat er werkelijk aan de hand is
Klinkt dit je bekend in de oren en hebt het gevoel je hebt het over mij.
Wacht niet langer, je bent echt niet de enige die dit overkomt ( want dat denken we altijd als het even minder goed gaat)

Hoe dan:

In 6 gesprekken kan ik je weer de juiste handvatten aanreiken die je nodig hebt. Als extra bonus een gratis Healing of Bach-bloesem druppels ( vaak helpt dit om je gedachten weer rustig te krijgen of je moed weer te hervinden die je verloren bent) Ook ontvang je een engelenkaart legging
Jou investering voor deze gesprekken € 199.00.
Ga naar naar pagina: Coaching

Woon jij buiten Friesland en wilt wel gebruik maken van coaching
Dit kan ook via telefonische of Skype sessie, geef aan in je mail waar je voorkeur naar uitgaat.

Afspraak maken is eenvoudig, door een E-mail te sturen of wat sinds kort kan: een afspraak plannen op mijn zakelijke pagina www.facebook.com/EnergetischTherapie66 scroll even naar planning voor dagen en tijdstippen

E-mail: info@praktijk-devlinder.nl

Jeanet Elzinga, Holistisch Energetisch Therapeut


9) Als je je gedachten verandert, ©

Ooit weleens aan gedacht dat in deze tekst op de afbeelding veel meer waarheid bevat dan dat je denkt?

Als je altijd dezelfde gedachten patroon hebt zul je altijd het zelfde resultaat krijgt. Oke, verandering is niet altijd even fijn en meestal ook onprettig.
Waarom: omdat je uit je eigen comfortzone gaat stappen en niet weet waar het eindigt en al helemaal niet weet hoe je het aan kunt pakken

Vind jij dat moeilijk je gedachten veranderen van negatief naar positief? Ik kan je hier bij helpen door je laten inzien dat er meer mogelijk is dan dat je denkt.
Het zijn je eigen beperkingen en overtuigingen die je tegen houden om in actie te komen, iets nieuws te ondernemen .
Het stemmetje in je hoofd ( lees EGO) word overrompeld die wil niet anders die wil in het zelfde patroon doorgaan omdat dat veilig is en weet hoe er mee om te gaan
Zodra jij in de gaten hebt dat het een kwestie is van mindset, zul je zien dat er meer mogelijk is

Ben jij het beu om continu in het zelfde kringetje te blijven lopen en wilt hiermee aan de slag door dit patroon te doorbreken.

Schroom niet langer en maak die afspraak,zodat we in 6 gesprekken kunnen achterhalen wat je tegen houd en jij de oplossing voor jezelf hebt gevonden om er mee aan de slag te gaan.
Boek jij 6 afspraken ….. betaal je er 5.Ja je leest het goed, je krijgt 1 gesprek voor niets.
Jou investering: € 199.00.

E-mail: info@praktijk-devlinder.nl
Jeanet Elzinga, Holistisch Energetisch Therapeut


8)  Liefdevol aanraken is niet “eng” ©

Ik krijg dagelijks veel vragen via mail of pb over de healingsmethode Quantum Touch, ook op beurzen en fairs is dit een geijkte vraag

Vragen in de zin van: wat is Quantum Touch, hoe ik te werk ga, waar het goed voor is, bij doorvragen kom ik er vaak achter dat sommige personen het “eng” vonden om op de behandeltafel te gaan liggen en aangeraakt worden !!

Op het punt dat ik uit ging leggen dat ik mijn handen op het lichaam ( kan er ook paar cm boven ) leg om de energietrilling over te brengen., kruipen sommigen letterlijk in hun schulp en doen een “stapje terug” als ij dit vertel op een beurs..
Waarom: tijdens het uitleggen gaven potentiële klanten aan het “eng” vinden.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, angstig wat er dan gaat gebeuren / controle kwijt <= niet durven loslaten.
Grotendeels heeft dit te maken met je verleden: laag zelfbeeld, geen vertrouwen hebben in anderen, mishandeling, seksueel misbruik…….waardoor je het vertrouwen bent kwijtgeraakt of dat het bij jou thuis niet gewoon is / was
Met bovenstaande zaken heb ik veel te maken, ik ga met respect hier mee om,omdat ik ruime ervaring heb in het begeleiden van klanten en weet wat voor impact het kan hebben op de persoon in kwestie.

Herken jij je hierin en wilt ervaren hoe het is om een Quantum Touch healing te ondergaan, ga ik eerst met je in gesprek en bepalen daarna waar je behoefte aan hebt.
Bij deze daag ik jou uit om met mij een afspraak te maken, je mag altijd iemand meenemen als dat voor jou veiliger voelt.

>>Afspraak maken doe je door het sturen van een
E-mail: info@praktijk-devlinder.nl
Telefoon: 06-28783757


7) Healing op afstand:Quantum Touch of Reiki ©

Vaak krijg ik de vraag: lijkt me zo fijn om door jou behandeld te worden met Quantum Touch of Reiki, en dan……maar jij zit zo ver weg.!!

Hmmmmmm rijst bij mij de vraag; wat is ver, als ik naar jou toe kom is net zo ver als jij naar mij toe komt 😉
Ook daar Is een oplossing voor :door een 2 daagse Quantum Healing Touch workshop te volgen zodat jij gelijk in actie kan komen betreft jezelf of een ander te behandelen.
Mijn voorwaarde is wel dat jij 6 personen bij elkaar brengt die deze healings-techniek ook willen keren. Datum is in overleg

Terugkomend op afstandsbehandeling of en hoe dit mogelijk is:
Ik hoor je denken eeehhhhh kan dat dan behandeld worden op afstand, dat ik een behandeling van jou ontvang terwijl ik thuis zit in Limburg, Utrecht, Australië.!!
Ja dat kan, en waarom
De universele energie komt uit dezelfde bron, daar bedoel ik mee dat ik wordt begeleid door mijn gidsen en Engelen en de tools toe pas die nodig zijn om jou te kunnen behandelen

**Hoe gaat dat dan in zijn werk; doordat wij via FB => pb, telefonisch of mail contact hebben gehad, en afspraak hebben gemaakt wanneer dit gaat gebeuren , stem ik mij af op jou energie en de te behandelende pijnplek
**Wat moet ik daar voor doen: ik geef altijd aan om buikademhaling toe te passen en op afgesproken tijdstip een rustige plek op te zoeken , maakt geen verschil of je nu op een stoel zit of ligt . En niet geheel onbelangrijk is jouw investering van € 29.95
–Het mooie hiervan is. waar je ook woont maakt niets uit ; in dezelfde ruimte, paar straten verderop , in het zuiden van NL of Australië.
Je zult deze energie altijd kunnen waarnemen hetzij subtiel bv door prikkeling hetzij iets heftiger
Dit is afhankelijk van de pijnplek welke ik behandel en of jij er TE lang mee hebt doorgelopen

Vele mooie positieve resultaten behaald door pijnvermindering, behandeling van ledematen: zoals rug, nek ,schouders, heupen , knie, verlichting van benauwdheid en wegnemen van hoofdpijn, Iedereen kan deze healingstechniek leren, enigste wat je nodig hebt zijn je handen.

Ben jij al eens bij mij in de praktijk geweest voor een behandeling dan weet je wat deze energie met je doet.

Geen ervaring met deze energie en je wilt deze wel ontvangen, neem contact op door:
E- mail sturen naar : info@praktijk-devlinder.nl
Telefonisch contact opnemen: 06-28783757

Jeanet Elzinga / Praktijk-deVlinder , Holistisch Energetisch Therapeut


6) Spinneweb ©

Heb jij het gevoel dat je je (de laatste tijd) in een”spinnenweb’ bevind en er niet of nauwelijks uit kunt / durft te komen???
Waar zou dat volgens jou mee te maken hebben /aan kunnen liggen!!
Grotendeels weet je het wel alleen je wilt het niet weten!!
 
Waar staat een spinnenweb voor:
Een spinnenweb is zeer licht maar erg stevig, de draden zijn zo dun dat ze niet worden opgemerkt door vliegende insecten <= lees mensen in je omgeving
 
Spinnenweb van gedachtes is de meest voorkomende waar je misschien niet hebt bij stil gestaan met andere woorden je blijft in hetzelfde cirkeltje ronddraaien en je gedachtes blijven zoals ze zijn , ze “kleven” letterlijk aan je en weet geen / nauwelijks een uitweg hoe dit op te lossen.
Meestal gaat het hier om de negatieve gedachtes of mensen , situaties die blijven kleven en je er van af wilt of tenminste op een andere manier er mee om wenst te gaan.
 
=>Hoe gaat dat dan met gedachtes zul je je afvragen:
–dat kan een angst zijn waar je van af wilt / leren er anders mee om te gaan alleen je weet niet de juiste ingangen om dit voor elkaar te krijgen ( <= let op de angst is vaak gebaseerd op iets uit je verleden wat weer getriggert wordt)
— een persoon zegt iets tegen je op een minder nette manier of op een manier waar jij je niet prettig bij voelt maar je durft er niets van te zeggen bang dat de ander dan zich gekwetst gaat voelen ( <= let op jij kunt niet voor een ander denken)
— je bevind je in een situatie waar je bij betrokken bent of een ander betrekt je erbij waar je niet op zit te wachten ( <= wees alert en bekijk / overdenk deze situatie of je dit wel wil)
 
Terug naar het spinnenweb, betreft bovenstaande situaties gebeurt vaak ongemerkt en ongewild pas als het achter de rug is ga je nadenken in de trant van; wat is er gezegd, wat is er gebeurd, waardoor ben ik hier in betrokken geraakt.
Tja………dan is het in principe “te” laat om het te herstellen of op een manier er op te gaan reageren die je achteraf beter van toepassing was.
 
Ik raad je aan elke situatie op zich zelf staand te bekijken en je eigen beslissing hier in te nemen / keuzes te maken met andere woorden in je eigen kracht te gaan staan,
Om uit deze spinnenweb te geraken kan voor de één makkelijker zijn dan voor de ander ook dat heeft te maken hoe je er zelf in staat en mee omgaat.
Als je éénmaal weet hoe je deze zaken aan kunt pakken middels handvatten die ik je kan aanreiken of ondersteuning qua Coaching en / of Bach-Bloesems Therapie ( meestal tijdelijk) kan bieden gaat het een stuk soepeler en merk je na verloop van tijd dat je uit de spinnenweb bent.
Toverwoorden…………Geduld en vertrouwen in en met jezelf.
 
Komt hetgene je bekend voor wat je net gelezen hebt, wil je graag hierin begeleiding. en kijken wat er letterlijk nog aan je “kleeft”, en deze draden samen met jou losser te maken / te verwijderen.
Twijfel niet langer, maak een afspraak zodat de spinneweb uit je hoofd weg te halen, stuur een E-mail of pak de telefoon
 
E- Mail: info@praktijk-devlinder.nl
Telefoon: 06-28783757
>>Deze Blog mag gedeeld worden, zou het waarderen als je de bron ervan vermeld.
>>Like geven voor mijn pagina word op prijs gesteld :www.facebook.com/EnergetischTherapie66
Deze blog is geschreven door:
Jeanet Elzinga / Praktijk-deVlinder ©

5) “Zweverig” of ook gewoon mens ©

Spiritualiteit hoe leg je dat uit aan anderen die er weinig tot niets mee heeft / hebben.
Je krijgt al gauw het etiketje opgeplakt van “zweverig type” puur uit onwetendheid van de ander of de angst wat naar boven komt……….wat weet ze van mij.

Waarom is dat: spiritualiteit is iets wat er vroeger al was / bestond maar er niets mee werd gedaan / gepraat omdat er de mogelijkheid bestond dat je op de brandstapel werd gegooid ( ook ik ben in mijn vorig leven als witte heks op de brandstapel gegooid)

Tegenwoordig wordt het meer “gewoon” er is / bestaat ( bijna) geen taboe meer en staat men niet meer vreemd te kijken als je iets met spiritualiteit hebt of in mijn geval mijn werk is.

Let wel: niet iedereen heeft dezelfde gaves, de één heeft meer( dere) dan de ander. ik ben gezegend met alle gaves die je kunt bedenken en dat heeft ook bij mij de nodige ” frustraties tot angsten, ergernissen ” en dit wil ik niet opgeleverd.

Je hebt niets te willen je hebt het of je hebt het niet. Het is maar net wat je er mee doet/ wilt doen.
Ik mag niets doen uit mijzelf als de ander er niet om heeft gevraagd 

Spiritualiteit houd ook in met je beide benen op de grond staan / goed geaard zijn anders kan ik mijn werk niet uitvoeren wat ik allemaal tegenkom en wat men van / aan mij vraagt.
Daarbij wordt ik altijd begeleid/ geleid door mijn Engelen en Gidsen.

In eerste instantie ben je /ik altijd eerst mens en dan pas zijn je gave’s aan de beurt. Bij mij zit dat verweven met elkaar, het hoort bij mij ik weet niet beter.
Als ik als mens niet lekker in mijn vel zit kan ik moeilijk / niet met datgene bezig gaan wat jij van mij / aan mij vraagt.

Heel belangrijk is het daarom ook voor mij om met ‘aardse’ dingen bezig te zijn, denk eens aan dingen als:  boodschappen, koken, shoppen, sieraden ontwerpen zowel eigen ontwerp als in in opdracht, tuinieren, verven, tekenen ………
Het kan weleens voorkomen dat als ik ziek ben of niet lekker in mijn vel zit => disbalans in mijn lijf, dat ik een afspraak afbel en op een later tijdstip je wel op de juiste en zuivere manier kan helpen / begeleiden.
Dit heeft niets met de persoon in kwestie te maken maar met mijzelf omdat ik weet dat ik niet de nodige hulp kan bieden waar om wordt gevraagd, waar jij als persoon recht op hebt.

Alles heeft met balans te maken ………….

>Deze Blog mag gedeeld worden, zou het waarderen als je de bron ervan vermeld.
>Aardings-oefeningen ontvangen , stuur een E-mail

Liefdevolle groet

Jeanet Elzinga


4) De 10 voordelen van een massage ©

Vakantie…..Of je nu thuis blijft en gaat genieten van “Tuinesie balkonia” gewoonweg toe bent aan een massage voor jezelf.

** Heerlijke massage ontspant niet alleen je lijf, je spieren maar ook je geest, geeft een betere doorbloeding en vervoeren van afvalstoffen die zich in je lichaam ophopen waardoor je spieren gaan verkrampen .

Massages je hoort het veel om je heen, heb jij weleens een massage ondergaan en hoe heb je dit ervaren?
Heb je minder prettige ervaring wat masseren aangaat??
Waar lag dat aan! Aan de manier waarop werd gemasseerd of aan de desbetreffende persoon die het uitvoerde ( de “klik”was er niet”) , of voelde je je niet prettig terwijl je werd gemasseerd!!
Er kunnen vele oorzaken hiervoor zijn

Waar is massage eigenlijk goed voor ,heb je daar wel eens over nagedacht!!

De 10 voordelen van een massage vind je hieronder beschreven
1. geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.
2. stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
3. verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
4. versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
5. verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.
6. vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.
7. vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.
8. vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.
9. verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.
10. laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.

 Wacht niet langer en maak een afspraak voor een:
>>Rug, Nek& Schouder massage van 45 minuten, vakantie aanbieding € 35.00
>> Voetreflexmassage voor 45 minuten, vakantie aanbieding € 40.00

Afspraak maken doe je door even naar de contact pagina te gaan


3) Positief blijven ondanks tegenslagen ©

Enige tijd geleden kwam ik een artikel tegen in de krant, wat mij nogal persoonlijk raakte en met haar mee kon voelen
Nu zul je je afvragen over welke artikel heb je het :
Sommigen van jullie weten dat ik op hoog niveau heb geturnd en les heb mogen geven aan kinderen in recreatief gym en selectiegroepen.
Sinds kort geef ik weer kleutergym

In de LC  stond een artikel over Milou zij is fanatiek trampoline-springster in Heerenveen, op de ochtend dat ze zich aan het voorbereiden was voor de wedstrijd die dag had ze al een naar gevoel en kon het niet plaatsen.

Na haar laatste sprong viel ze verkeerd op de mat en voelde iets knappen in haar nek en wist onmiddellijk dat het foute boel was.
Milou werd naar ZH gebracht voor controle en werd onmiddellijk geopereerd, daar constateerde de artsen dat ze een dwarslaesie heeft opgelopen.
Nadat ze uit de narcose kwam werd er door artsen aan haarzelf en de familie verteld dat ze nooit meer zou kunnen lopen

Moedig en dapper van haar en haar ouders en broer dat ze positiever in het leven staan dan menig arts eigenlijk zou willen om haar geen valse hoop te geven,.
Maar als je eigen kracht en positieve instelling sterker is dan wat menig arts verkondigt ga je op zoek naar ander niet verklaarbare middelen / geneeswijze en hebben een therapeut ingeschakeld die Milou weer bij haar gevoel liet komen, dat is iets wat ze graag wilde………….ze wilde weer voelen

Dat voelen dat gebeurde en kan inmiddels haar li-arm al weer beetje bij beetje gebruiken.

Waarom dit artikel mij persoonlijk raakte, ik zelf heb jaren geleden een flinke val gemaakt van een toestel van 2.50 hoogte en kwam daar bij op mijn rug terecht.
De artsen vreesde het ergste en kon er maar rekening mee houden dat ik mogelijk niet zou kunnen lopen.
Ik Eigen-Wijs probeerde al wat dingen uit en kwam tot ontdekking dat ik alles gelukkig nog kon bewegen, maar moest eerst de nacht zien door te komen.

Na onderzoeken de volgende dag kwam de arts aan mijn bed en deze vertelde dat ik wel heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel geluk had gehad en wel mijn rust moest nemen.

Tja en dan krijg je in je omgeving te horen: .je gaat nu zeker stoppen met turnen, mijn enige antwoord was……….ik dacht het dus niet………goh vind je het nu wel wijs om weer te gaan sporten.
Alle “negatieve’ antwoorden had ik inmiddels al gehoord maar ben op mijn eigen gevoel afgegaan omdat ik wist dat ik nog veel meer te bieden had in mijn sportcarrière en dat bleek dus ook nu ik terug mag kijken op de mooie cadeautjes die op mijn pad zijn gekomen.

Kom jij dit ook tegen in het dagelijkse leven dat je toe bent aan verandering maar je voelt je tegen gehouden door jezelf of door anderen.
Worstel hier niet langer mee en schroom niet om een afspraak te maken voor:

Telefonisch consult van 45 minuten voor € 39.95   /  Gratis telefonisch consult <= één keer in de 14 dagen op vrijdag van 12.00-14.00 uur

Liefdevolle groet,
Blog© is geschreven door:

Jeanet Elzinga / Holistisch Energetisch Therapeut


2) Moeten: van wie moet je zonodig!! ©

Je moet dit………je moet dat………je moet zus…..je moet zo………..Gek wordt je ervan

Hoe vaak hoor je dat woord niet om je heen dat gebruikt wordt in zinnen, en heb jij je zelf er al op betrapt dat je dit woord vaak gebruikt!!

Het woord moeten brengt zoveel weerstand in de mens ( vaak onbewust) dat je al geen zin meer hebt om ergens aan te beginnen of met frisse tegenzin ermee aan de slag gaat.
Zit je even niet lekker in je eigen lijf omdat alles tegenzit, je een andere richting uit wilt omdat dit waar je nu mee bezig bent niet gaat werken voor je, relatie niet lekker loopt, je de balen hebt van je baan en tegen een een Burn-out aan loopt <= beter gezegd je laat TE veel toe en gaat finaal over je eigen grens en deze niet meer voor jezelf weet te vinden.

Oke dat alle monden te eten krijgen zou wel erg fijn zijn en dat het thuis rustig is en de herrie eens een keer afgelopen mag zijn ( wat dat dan ook is) dan komt ook het financiële plaatje om de hoek kijken……….dus ja ik moet wel blijven werken want………….!!

Iedereen moet altijd zoveel van zichzelf en waarom is dat, is meestal iets patroonmatig dat je het van je ouders hebt meegekregen, en zij weer van hun ouders
Dat je omgeving je ergernis, frustratie, dat je TE veel hooi op je vork neemt opmerkt en vervolgens roept dat je in therapie moet omdat het goed voor je is en dat je er beter van wordt??

Wie zegt dat jij er beter van word, je omgeving, de reguliere specialist, je partner, de leraar!!
Heb je het zelf al eens ondervonden dat het je helpt??

De generatie van nu => lees hooggevoelige (HSP) , de buitenbeentjes, de anders denkende mens : beter gezegd mensen die zich er bewust van worden dat het oude pad blijven volgen geen nut meer voor jou heeft en de behoefte aan een heel ander soort “therapie” nodig is dan wat ze vroeger aanboden.
Dat zijn nu de mensen ( ja ook jij) die bij mij aankloppen omdat ze soms letterlijk ziek zijn (lijf werkt niet mee, geestelijk instabiel, en je reageert je af op je omgeving) van alle ‘gezeur’ om hun heen en het anders willen maar geen idee hebben hoe ze dit aan gaan pakken.

Ik geef je tijdens het coaching-gesprek de inzichten die je nodig hebt, door luisterend oor te bieden en de vragen op een andere manier aan je stellen dat er ook andere mogelijkheden zijn dan alleen die ene waar je vooral op gefocust bent zodat je je daar bewust van wordt / er over na gaat denken en je zelf vaak aan het eind van het gesprek de oplossing al geeft.
Als extra ondersteuning is Bach-Bloesem Therapie een mogelijke optie

“Denk in mogelijkheden…. niet in beperkingen”

Als iemand tegen mij zegt: jij moet dat even doen, is mijn 1e reactie altijd….. ik moet niets ik mag alles. Staat diegene eerst heel erg verbaasd mij aan te staren omdat hij/ zij dat antwoord niet verwacht en aanneemt / ervan uitgaat dat ik het gevraagde ga doen wat me is opgedragen…………..niet dus.
Het woord moeten klinkt heel zwaar en voelt vaak negatief.

Formuleer je de vraag op een andere manier in de zin van: zou jij dat even voor mij willen doen ( en hoort al veel vriendelijker) dan krijg je meer gedaan van de andere persoon dan dat jij je wil erop gaat leggen met te zeggen je moet en dat gaat helaas niet werken
Ga daar maar eens mee aan de slag met het anders formuleren van de vraag stelling als je jezelf er op betrapt het woord moeten heel vaak hebt gebruikt.
Best lastig als je het niet gewend bent…….. oefening baart kunst

Herken jij je in wat ik geschreven heb en wilt graag een coaching-gesprek aanvragen, dat mag , niets moet 
Telefonisch consult => 45 minuten is € 39.95 .
Gratis telefonisch consult <= elke 14 dagen van 12.00-14.00 uur

>>Deze Blog mag gedeeld worden, zou het waarderen als je de bron ervan vermeld.

Geschreven door:
Jeanet Elzinga / Praktijk-deVlinder ©


1) Rust in je hoofd, wie wil dat niet ©

Je kent dat wel radertjes die maar doorgaan en doorgaan en doorgaan voor je gevoel niet te stoppen en je wordt er stapelgek van………..waar of niet!!

Denk je eindelijk te kunnen ontspannen met een boek in de tuin te zitten ……..vergeet het maar dat lukt dus niet
En waarom lukt dit niet, misschien ben je toch niet zo ontspannen dan je dacht……….of speelt het ‘schuldgevoel op” zoiets van ojaaaaaaa moet dat ook nog doen, was ligt er ook nog, kinderen uit school halen noem maar op.

De gedachten blijven komen en het zweet breekt je uit
Toch besluit je dat boek te lezen…………en denkt bij jezelf na paar bladzijdes gelezen te hebben waar ging het nu ook weer over.
Dan wordt tijd om de klussen aan te pakken die er liggen waar je totaal geen zin in hebt ..of schiet je direct ( in goede zin) in de ZEN modus en gaat op je ademhaling letten en schakelt je gedachten uit.

Adem in ………Adem uit……….

**Wist je dat…..:
….als je beter op je buikademhaling let je meer ontspannen in je hoofd bent
…. positieve gedachten met als positief gevolg betere prestaties kunt leveren / deadline halen.
…je eerder in slaap kunt komen als je 1 uur tevoren de tv , pc / laptop, ipad uitzet voor je naar bed gaat beter slaapt, en dus ook je telefoon uit
…..je zelf eens op het prioriteiten lijstje zet en iets gaat doen wat je <3 je ingeeft veel beter in je vel zit
……meditatieoefeningen helpen bij ontspanning
…… Niet alles wat je denkt is waar. Veel is onwaar. En dat is ook helemaal niet erg – aangezien jij je gedachten niet bent. Je hebt onzinnige gedachten.
Prima – zolang je er maar niet mee aan de haal gaat en je zelfbeeld erop baseert.
……. Je wordt wat je denkt. En vaak is dat wat we denken niet bepaald wat we willen worden. Angsten, onzekerheden, zorgen, dingen waar je tegenop ziet en nare herinneringen.
…….alles wat je aandacht geeft groeit ( ook de negatieve) . Blijf altijd positief en geef deze gedachten aandacht en handel er naar

»» “Quote van Michael Pilarzcyk => what you imagine you become”
“Wat je gedachten zijn………zul je worden”

>>Deze Blog mag gedeeld worden, zou het waarderen als je de bron ervan vermeld.
>>Aardings-oefeningen ontvangen stuur een mail naar info@praktijk-devlinder.nl

Geschreven door:
Jeanet Elzinga / Praktijk-deVlinder ©