Blog

De 10 voordelen van een massage:

Vakantie…..Of je nu thuis blijft en gaat genieten van “Tuinesie balkonia” gewoonweg toe bent aan een massage voor jezelf.

** Heerlijke massage ontspant niet alleen je lijf, je spieren maar ook je geest, geeft een betere doorbloeding en vervoeren van afvalstoffen die zich in je lichaam ophopen waardoor je spieren gaan verkrampen .

Massages je hoort het veel om je heen, heb jij weleens een massage ondergaan en hoe heb je dit ervaren?
Heb je minder prettige ervaring wat masseren aangaat??
Waar lag dat aan! Aan de manier waarop werd gemasseerd of aan de desbetreffende persoon die het uitvoerde ( de “klik”was er niet”) , of voelde je je niet prettig terwijl je werd gemasseerd!!
Er kunnen vele oorzaken hiervoor zijn

Waar is massage eigenlijk goed voor ,heb je daar wel eens over nagedacht!!

De 10 voordelen van een massage vind je hieronder beschreven
1. geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.
2. stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
3. verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
4. versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
5. verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.
6. vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.
7. vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.
8. vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.
9. verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.
10. laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.

 Wacht niet langer en maak een afspraak voor een:
>>Rug, Nek& Schouder massage van 45 minuten, vakantie aanbieding € 35.00
>> Voetreflexmassage voor 45 minuten, vakantie aanbieding € 40.00

Afspraak maken doe je door even naar de contact pagina te gaan

Positief blijven ondanks tegenslagen

Enige tijd geleden kwam ik een artikel tegen in de krant, wat mij nogal persoonlijk raakte en met haar mee kon voelen
Nu zul je je afvragen over welke artikel heb je het :
Sommigen van jullie weten dat ik op hoog niveau heb geturnd en les heb mogen geven aan kinderen in recreatief gym en selectiegroepen.
Sinds kort geef ik weer kleutergym

In de LC  stond een artikel over Milou zij is fanatiek trampoline-springster in Heerenveen, op de ochtend dat ze zich aan het voorbereiden was voor de wedstrijd die dag had ze al een naar gevoel en kon het niet plaatsen.

Na haar laatste sprong viel ze verkeerd op de mat en voelde iets knappen in haar nek en wist onmiddellijk dat het foute boel was.
Milou werd naar ZH gebracht voor controle en werd onmiddellijk geopereerd, daar constateerde de artsen dat ze een dwarslaesie heeft opgelopen.
Nadat ze uit de narcose kwam werd er door artsen aan haarzelf en de familie verteld dat ze nooit meer zou kunnen lopen

Moedig en dapper van haar en haar ouders en broer dat ze positiever in het leven staan dan menig arts eigenlijk zou willen om haar geen valse hoop te geven,.
Maar als je eigen kracht en positieve instelling sterker is dan wat menig arts verkondigt ga je op zoek naar ander niet verklaarbare middelen / geneeswijze en hebben een therapeut ingeschakeld die Milou weer bij haar gevoel liet komen, dat is iets wat ze graag wilde………….ze wilde weer voelen

Dat voelen dat gebeurde en kan inmiddels haar li-arm al weer beetje bij beetje gebruiken.

Waarom dit artikel mij persoonlijk raakte, ik zelf heb jaren geleden een flinke val gemaakt van een toestel van 2.50 hoogte en kwam daar bij op mijn rug terecht.
De artsen vreesde het ergste en kon er maar rekening mee houden dat ik mogelijk niet zou kunnen lopen.
Ik Eigen-Wijs probeerde al wat dingen uit en kwam tot ontdekking dat ik alles gelukkig nog kon bewegen, maar moest eerst de nacht zien door te komen.

Na onderzoeken de volgende dag kwam de arts aan mijn bed en deze vertelde dat ik wel heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel geluk had gehad en wel mijn rust moest nemen.

Tja en dan krijg je in je omgeving te horen: .je gaat nu zeker stoppen met turnen, mijn enige antwoord was……….ik dacht het dus niet………goh vind je het nu wel wijs om weer te gaan sporten.
Alle “negatieve’ antwoorden had ik inmiddels al gehoord maar ben op mijn eigen gevoel afgegaan omdat ik wist dat ik nog veel meer te bieden had in mijn sportcarrière en dat bleek dus ook nu ik terug mag kijken op de mooie cadeautjes die op mijn pad zijn gekomen.

Kom jij dit ook tegen in het dagelijkse leven dat je toe bent aan verandering maar je voelt je tegen gehouden door jezelf of door anderen.
Worstel hier niet langer mee en schroom niet om een afspraak te maken voor:

Telefonisch consult van 45 minuten voor € 39.95   /  Gratis telefonisch consult <= één keer in de 14 dagen op vrijdag van 12.00-14.00 uur

Liefdevolle groet,
Blog© is geschreven door:

Jeanet Elzinga / Holistisch Energetisch Therapeut

Moeten: van wie moet je zonodig!!

Je moet dit………je moet dat………je moet zus…..je moet zo………..Gek wordt je ervan

Hoe vaak hoor je dat woord niet om je heen dat gebruikt wordt in zinnen, en heb jij je zelf er al op betrapt dat je dit woord vaak gebruikt!!

Het woord moeten brengt zoveel weerstand in de mens ( vaak onbewust) dat je al geen zin meer hebt om ergens aan te beginnen of met frisse tegenzin ermee aan de slag gaat.
Zit je even niet lekker in je eigen lijf omdat alles tegenzit, je een andere richting uit wilt omdat dit waar je nu mee bezig bent niet gaat werken voor je, relatie niet lekker loopt, je de balen hebt van je baan en tegen een een Burn-out aan loopt <= beter gezegd je laat TE veel toe en gaat finaal over je eigen grens en deze niet meer voor jezelf weet te vinden.

Oke dat alle monden te eten krijgen zou wel erg fijn zijn en dat het thuis rustig is en de herrie eens een keer afgelopen mag zijn ( wat dat dan ook is) dan komt ook het financiële plaatje om de hoek kijken……….dus ja ik moet wel blijven werken want………….!!

Iedereen moet altijd zoveel van zichzelf en waarom is dat, is meestal iets patroonmatig dat je het van je ouders hebt meegekregen, en zij weer van hun ouders
Dat je omgeving je ergernis, frustratie, dat je TE veel hooi op je vork neemt opmerkt en vervolgens roept dat je in therapie moet omdat het goed voor je is en dat je er beter van wordt??

Wie zegt dat jij er beter van word, je omgeving, de reguliere specialist, je partner, de leraar!!
Heb je het zelf al eens ondervonden dat het je helpt??

De generatie van nu => lees hooggevoelige (HSP) , de buitenbeentjes, de anders denkende mens : beter gezegd mensen die zich er bewust van worden dat het oude pad blijven volgen geen nut meer voor jou heeft en de behoefte aan een heel ander soort “therapie” nodig is dan wat ze vroeger aanboden.
Dat zijn nu de mensen ( ja ook jij) die bij mij aankloppen omdat ze soms letterlijk ziek zijn (lijf werkt niet mee, geestelijk instabiel, en je reageert je af op je omgeving) van alle ‘gezeur’ om hun heen en het anders willen maar geen idee hebben hoe ze dit aan gaan pakken.

Ik geef je tijdens het coaching-gesprek de inzichten die je nodig hebt, door luisterend oor te bieden en de vragen op een andere manier aan je stellen dat er ook andere mogelijkheden zijn dan alleen die ene waar je vooral op gefocust bent zodat je je daar bewust van wordt / er over na gaat denken en je zelf vaak aan het eind van het gesprek de oplossing al geeft.
Als extra ondersteuning is Bach-Bloesem Therapie een mogelijke optie

“Denk in mogelijkheden…. niet in beperkingen”

Als iemand tegen mij zegt: jij moet dat even doen, is mijn 1e reactie altijd….. ik moet niets ik mag alles. Staat diegene eerst heel erg verbaasd mij aan te staren omdat hij/ zij dat antwoord niet verwacht en aanneemt / ervan uitgaat dat ik het gevraagde ga doen wat me is opgedragen…………..niet dus.
Het woord moeten klinkt heel zwaar en voelt vaak negatief.

Formuleer je de vraag op een andere manier in de zin van: zou jij dat even voor mij willen doen ( en hoort al veel vriendelijker) dan krijg je meer gedaan van de andere persoon dan dat jij je wil erop gaat leggen met te zeggen je moet en dat gaat helaas niet werken
Ga daar maar eens mee aan de slag met het anders formuleren van de vraag stelling als je jezelf er op betrapt het woord moeten heel vaak hebt gebruikt.
Best lastig als je het niet gewend bent…….. oefening baart kunst

Herken jij je in wat ik geschreven heb en wilt graag een coaching-gesprek aanvragen, dat mag , niets moet 
Telefonisch consult => 45 minuten is € 39.95 .
Gratis telefonisch consult <= elke 14 dagen van 12.00-14.00 uur

>>Deze Blog mag gedeeld worden, zou het waarderen als je de bron ervan vermeld.

Geschreven door:
Jeanet Elzinga / Praktijk-deVlinder ©

 

Rust in je hoofd, wie wil dat niet

Je kent dat wel radertjes die maar doorgaan en doorgaan en doorgaan voor je gevoel niet te stoppen en je wordt er stapelgek van………..waar of niet!!

Denk je eindelijk te kunnen ontspannen met een boek in de tuin te zitten ……..vergeet het maar dat lukt dus niet
En waarom lukt dit niet, misschien ben je toch niet zo ontspannen dan je dacht……….of speelt het ‘schuldgevoel op” zoiets van ojaaaaaaa moet dat ook nog doen, was ligt er ook nog, kinderen uit school halen noem maar op.

De gedachten blijven komen en het zweet breekt je uit
Toch besluit je dat boek te lezen…………en denkt bij jezelf na paar bladzijdes gelezen te hebben waar ging het nu ook weer over.
Dan wordt tijd om de klussen aan te pakken die er liggen waar je totaal geen zin in hebt ..of schiet je direct ( in goede zin) in de ZEN modus en gaat op je ademhaling letten en schakelt je gedachten uit.

Adem in ………Adem uit……….

**Wist je dat…..:
….als je beter op je buikademhaling let je meer ontspannen in je hoofd bent
…. positieve gedachten met als positief gevolg betere prestaties kunt leveren / deadline halen.
…je eerder in slaap kunt komen als je 1 uur tevoren de tv , pc / laptop, ipad uitzet voor je naar bed gaat beter slaapt, en dus ook je telefoon uit
…..je zelf eens op het prioriteiten lijstje zet en iets gaat doen wat je <3 je ingeeft veel beter in je vel zit
……meditatieoefeningen helpen bij ontspanning
…… Niet alles wat je denkt is waar. Veel is onwaar. En dat is ook helemaal niet erg – aangezien jij je gedachten niet bent. Je hebt onzinnige gedachten.
Prima – zolang je er maar niet mee aan de haal gaat en je zelfbeeld erop baseert.
……. Je wordt wat je denkt. En vaak is dat wat we denken niet bepaald wat we willen worden. Angsten, onzekerheden, zorgen, dingen waar je tegenop ziet en nare herinneringen.
…….alles wat je aandacht geeft groeit ( ook de negatieve) . Blijf altijd positief en geef deze gedachten aandacht en handel er naar

»» “Quote van Michael Pilarzcyk => what you imagine you become”
“Wat je gedachten zijn………zul je worden”

>>Deze Blog mag gedeeld worden, zou het waarderen als je de bron ervan vermeld.
>>Aardings-oefeningen ontvangen stuur een mail naar info@praktijk-devlinder.nl

Geschreven door:
Jeanet Elzinga / Praktijk-deVlinder ©