Wie ben ik

Hallo geïnteresseerde  in mijn website,

Door mijzelf nu letterlijk een stukje “bloot” te geven wat ik hieronder schrijf, waar ik mee bezig ben en wat ik voor jou kan betekenen stel ik mij kwetsbaar op zodat jij mij leert kennen en niet de “bibbers” hoeft te hebben om contact te zoeken en ik je een stukje op weg kan helpen op je pad die jij voor jezelf hebt geplaveid om zo je doel te bereiken. Oke, het blijft altijd wel een beetje spannend om  je verhaal te vertellen …… toch!

»»Mijn naam is  Jeanet Elzinga, Sensitief, eerlijk, HSPer,  laat je in je eigenwaarde,  recht door zee, cirkel doorbrekend, beschik over meerdere talenten zoals: heldervoelend , helderwetend, helderziend, helderhorend, geef workshops in Quantum Healing Touch,  Communiceren met Engelen , Mandala tekenen, ik mag werken met Engelen en boodschappen doorgeven, weet snel waar de schoen bij jou wringt =>  lees de meeste mensen, ja ook jij, gaan via Keulen naar Parijs en weer terug en dan pas kunnen en durven ze aan te geven wat er speelt.

Waarom:  omdat het best moeilijk is om te vertellen wat je bezig houd ( dit kan best veel zijn voor je gevoel) en je mogelijk al een traject achter de rug hebt van huisarts, specialisten, psychologen en het vervelend vindt om weeeeeeeeeeeeer je verhaal te vertellen. Bij mij mag je zo vaak je verhaal vertellen als je wilt, dit is alleen maar bevorderlijk voor je healings-proces en jij meer ballast kwijt raakt. EN nee ik vind het niet vervelend als jij je verhaal 10x  verteld.

»»Ik als Holistisch Energetisch Therapeut kijk naar jou als mens naar het gehele “plaatje”, dat gehele plaatje waar ik het over heb is: dat ik kijk naar waar je lichamelijke klacht ( fysiek) vandaan komt door met je in gesprek te gaan ( mentaal) en zo de oorzaak te achterhalen waarom je op een bepaalde manier reageert en handelt ( sociaal)

Fysiek, Mentaal en Sociaal kun je wel onderscheiden maar niet scheiden.

Bv Fysieke klacht => rugpijn ( wil vaak zeggen dat jij je niet gesteund voelt door je omgeving, geen ruggesteun krijgt) geeft veel pijn waardoor je humeur naar beneden gaat en behoorlijk chagrijnig( mentaal) kunt worden en dit weer veel invloed heeft op je mindset waardoor je anders reageert ( sociaal)dan als je geen pijn hebt. Door de pijn ga je minder bewegen,  en komt/ kunt of gaat daardoor minder naar buiten waardoor je in een isolement kunt raken………..zo is het kringetje rond.

De eerste logische stap die je vaak zet is naar de huisarts.  Je gaat terug naar huis met medicatie of verwijsbrief, vervolgens ga je een afspraak maken ( uit vrije wil of op advies van de huisarts)  met een maatschappelijk werker / psycholoog. Je wilt tenslotte dat er iets aan gedaan wordt maar niet wordt gehoord door je omgeving / huisarts en mogelijke andere instanties

Zij horen je verhaal aan, toegegeven sommigen hebben er baat bij maar veelal zie ik deze mensen ( jij dus) in mijn praktijk …die de voorgaande stappen al hebben genomen en / of al een traject achter de rug hebben en het meer dan beu zijn en andere wegen inslaan waar je wel baat bij hebt……..iedere keer deze vele stappen heb jij  moeten overwinnen en wees eerlijk, kost bakken energie en niemand die je gelooft in je verhaal of hebben de moed niet meer om het op te brengen een luisterend oor voor je te zijn.

Je komt met je verhaal cq klacht bij mij,  jij denkt fijn dat wordt even opgelost nadat ik alles heb verteld. Helaas, zo werkt dat dus niet je zult wel zelf ook aan de slag gaan om je weer bewust te worden wie je bent, waarom en waardoor  jij zo reageert op een situatie en hoe je dit door je mindset toe te passen kunt veranderen  .Oefeningen en/ of opdrachten die ik je mee geef of een coaching-traject behoren tot de mogelijkheid.

Voordat je bij mij komt met je klacht(en) zijn daarvoor al meerdere dingen aan vooraf gegaan en deze stapelen zich fijn op in je lijf  en je hoofd zodat jij de bomen door het bos niet meer ziet. Met als gevolg je lijf zeer gaat doen, je hoofd van de spanning bijna uitelkaar “klapt”,  lichamelijke onverklaarbare klachten krijgt maar wel graag hulp wilt voor deze “onverklaarbare klachten” en niet wetende  waar deze is.

Je lijf houd de emoties vast die je niet kunt verwerken / uiten en deze zoekt een ander weg door lichamelijke, mentale of sociale klachten

Mijn kwaliteit als  HSP  hoog-gevoeligheid oftewel een overgevoelig zenuwstelsel (wat ik eerder als “last” ervaarde) Je voelt alle emoties die van een ander zijn en gaat daar mee aan de haal wat niet de bedoeling is maar het gebeurt wel en gaat  je aanpassen aan de omgeving / met de mensen waar je mee omgaat, waardoor een HSPer zich na verloop van tijd erg ongemakkelijk gaat voelen en er letterlijk ziek van kunnen worden. Daarom is het heel belangrijk dat je tijd voor je zelf neemt bv door meditatie  / creatief bezig te zijn.

Een Hsper heeft een overgevoelig zenuwstelsel ( vangt alle prikkels op die niet van hem/ haar zijn) daarom is het belangrijk te leren filteren=> wat is van mij en wat is van een ander. Is niet altijd even gemakkelijk maar daar kan ik je mee helpen hoe je daar mee omgaat. En nee je bent echt niet gek als je andermans gevoelens oppikt en daar hoef je niets mee te doen…….laat los is niet van jou.

Veel heb ik zelf uit moeten zoeken omdat niemand mij begreep, dat hoef jij niet omdat ik je kan vertellen wat het inhoud en je praktische tips mee geef.

Boektip: Overeind blijven in een wereld die je overweldigt van Elaine Aaron. Bij het lezen van dit boek vielen alle kwartjes ( euro’s 😉 ) op zijn plek


»»Wat ik kan betekenen voor jou:

Samen met jou ga ik achterhalen waar deze emoties zoals verdriet, spanning, angst, stressssss die je met je meedraagt en zich in je lijf en hoofd hebben vastgezet  vandaan komen zodat jij je er bewust van wordt en je er beter mee om leert gaan. Wat jij nodig hebt, geld niet voor de ander, voor ieder persoon is dit weer verschillend, de één heeft genoeg aan meerdere losse coaching-gesprekken, een ander kan kiezen voor een coaching-traject op maat.  Coaching-Traject is 24 weken. Tijdelijke Bach-Bloesem Therapie nodig of om je vastzittende spieren los te masseren

Weer een ander komt geregeld voor een massage, om de spieren los te laten maken.  Je oefeningen mee naar huis krijgt waar je mee aan de slag gaat: voor HSPer kunnen dit buikademhaling / aardings-oefeningen zijn. Buikademhaling is voor sommigen een hele opgave. Enne hoe zit het met jou ademhaling zit deze hoog of pas je buikademhaling toe?? Tijdelijke ondersteuning nodig qua Bach-Bloesem behoort tot de mogelijkheid afgestemd op jou persoonlijk.